Mullapäeva läbivaks teemaks on põllumajanduse digitaliseerimine tulevikus

Mullapäeva läbivaks teemaks on põllumajanduse digi
Mullapäeva läbivaks teemaks on põllumajanduse digitaliseerimine tulevikus

Eesti Maaülikoolis täna, 5. detsembril, toimuv teaduslik-praktiline konverents „VIII Mullapäev“ keskendub sel korral mulla- ja põllumajanduspoliitikale ning põllumajanduse digitaalse tulevikuga seotud teemadele.

Kaheksandat korda peetaval kokkusaamisel on olulisema teemana vaatluse all põllumajanduse valdkonna digitaliseerimine. „Paljudel Eesti põllumajandustootjatel on moodne masinpark, mis loob eeldused täppisviljeluse rakendamiseks. Suurem osa põllumehi kasutab juba põllutarkvara andmete haldamiseks. Kõigi nende võimaluste senisest komplekssem kasutamine aitaks kaasa põllumajanduse jätkusuutlikule arengule,“ selgitas tänavuse konverentsi suunda mullateaduse professor ja mullateaduse õppetooli juht ning VIII Mullapäeva peakorraldaja Alar Astover. 

Astover lisas, et kuigi kaasaegsed info- ja kaugseiresüsteemid on mullaandmete kogumisel ja põllumajanduses laiemalt muutumas üha tavapärasemaks, on nende tehnoloogiate ja andmestike täisväärtuslik rakendamine veel kõikjal suureks väljakutseks. Sellest tulenevalt on mullapäeva üks läbiv teema põllumajanduse digitaliseerimine tulevikus.

Samuti käsitletakse konverentsil, milline on mulla olulisus kliimakokkulepetes ning keskkonna- ja põllumajanduspoliitika kujundamises nii ametkonna kui ka põllumajandustootjate vaatepunktist lähtuvalt.

Traditsiooniliselt kuulutatakse mullapäeval välja Aasta Muld 2018.

Konverentsi kohta leiad infot SIIT.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised