• 01.02.18, 10:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

ETKI kutsub sõnniku ja põhu töötlemise infopäevale

Infopäev on põllumajandustootjale tasuta ja see toimub 14. veebruaril 2018 Väätsa Agros.
Eelmisel aaastal toimus Väätsa Agro põldudel ka vedelsõnniku käitlemise õppepäev.
  • Eelmisel aaastal toimus Väätsa Agro põldudel ka vedelsõnniku käitlemise õppepäev.
  • Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Ürituse korraldavad Eesti Taimekasvatuse Instituut (ETKI) ja Eesti Agritehnika OÜ rahvusvahelise projekti "Vedelsõnniku hapestamine Läänemere piirkonnas" (Baltic Slurry Acidification) raames. Üritust toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.
Päevakava:
10:45 Kogunemine, Väätsa Agro Lõõla suurfarmi seminariruum11:00 Väätsa Agro tutvustus11:15 Baltic Slurry Acidification projekti ülevaade – Kalvi Tamm, ETKI11:45 Laudas hapestamine – Holger Schulz, JH Agro A/S12:30 Põllul hapestamine – Morten Toft, BioCover13:15 Arutelu

Artikkel jätkub pärast reklaami

13:30 Kohvipaus
13:45 Vedelsõnniku separeerimine – Henk Eggink, Slootsmid Mesttechniek B.V. ja Rainer Sinikas Eesti Agritehnika OÜ
14:30 Bioetanooli tehase kavandi tutvustus – uus müügiväljund põhule – Kaspar Ojasoo, Baltic Bioethanol OÜ
15:15–15:25 Kohvipaus
15:30–16:30 Ekskursioon Lõõla suurfarmis – Margus Muld
.
Registreerimine üritusele SIIN
Üritus toimub koostöös.
  • Üritus toimub koostöös.
Asukoht: Väätsa Agro AS, Väätsa vald, Lõõla küla, Lõõla Lüpsikarja Farm. GPS koordinaadid 58.931435, 25.381516

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele