Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. veebruar 2018

Graanul Invest kaasajastab 2 miljoni eest Läti tehast

Baltimaade suurima pelletitootja ASi Graanul Invest juhataja Raul Kirjanen
Autor: Äripäev AS
Lätis tööstusgraanuleid tootev SIA Graanul Invest süstib umbes 2,1 miljonit eurot oma tootmisliinide ümberehitusse, vahendas Dienaizness Läti uudisteagentuuri LETA.

Lätis tegutsev tehas kuulub eestlaste Graanul Investile. Läti tehase juht Haralds Vigants ütles, et projekt vältab 2019. aasta lõpuni ning raha selleks saadi Euroopa Liidu energiaressursside efektiivse kasutamise programmist.

Projekti eesmärk on praegused graanuli tootmise liinid muuta energiatõhusamaks.Veel kavatseb Graanul Investi Läti tehas sel aastal soetada tooraine mõõtejaam, mille hinnaks on 130 000 eurot.Ettevõtte 2016. aasta käive oli 29,727 miljonit eurot – seda oli 10,2% vähem kui aasta varem. Kahe aasta võrdluses vähenes 2016. aastal 29,4% võrra ka kasum, 1,402 miljonile eurole.Läti tehase omanik on Eesti ettevõte Graanul Invest, mis on Euroopa suurim pelletitootja. Ettevõttele kuulub Eestis, Lätis ja Leedus kokku 11 tehast ning kontsern annab tööd üle 600 inimesele.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751