• 16.11.18, 10:43
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kahel lõhejõel pikendati püügikeeldu

Keskkonnaminister Siim Kiisler pikendas Selja jões ja Valgejões lõhe ja meriforelli spinningu ja lendõngega püüdmise keeldu 25. novembrini, et tagada kalade kuderahu.
Kahel lõhejõel pikendati püügikeeldu
  • Kahel lõhejõel pikendati püügikeeldu
  • Foto: Postimees/Scanpix
Lõhe ja meriforelli asurkondade kaitseks on kalapüügieeskirjaga kehtestatud üldine lõhe ja meriforelli püügi keeld siseveekogudes 1. septembrist 30. novembrini. Erandina võib kalastuskaardi alusel lõhet ja meriforelli püüda Jägala, Narva, Purtse, Selja, Pirita, Vääna ja Valgejõe teatavatel lõikudel. Samas ei väljastata viiel viimati nimetatud jõelõigul 15. oktoobrist 15. novembrini kudeaja tõttu kalastuskaarte.
Tartu Ülikooli Eesti mereinstituudi teadlaste hinnangul on tänavu mõistlik pikendada Selja jõel ja Valgejõel keeluaega kuni 25. novembrini. Teadlased võtsid seejuures arvesse varasemate aastate andmed ja tänavusügisese veetaseme ning asjaolu, et  nondes jõgedes ei ole veel lõhe ja meriforelli kudemise kõrgaeg saabunud.
Arvestades seda, et lõhe ja meriforelli peamised kudealad Selja jões on Arkna sillast kuni suudmeni ning Valgejões Tallinna-Narva maantee sillast suudmeni, on just nendes lõikudes püügikeelu pikendamine põhjendatud.

Artikkel jätkub pärast reklaami

 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele