Autor: Põllumajandus.ee • 13. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolmikliit kinnitas Eesti põllumeeste ja kohaliku toidu tootmise toetamist

Täna kohtunud Keskerakonna, EKRE ja Isamaa võimalik võimuliit jätkab põllumeestele üleminekutoetuste maksmist maksimaalses lubatud määras ning seisab meie põllumeeste võrdsete konkurentsitingimuste eest Euroopa Liidus.
EKRE esimees Mart Helme (vasakul), Keskerakonna juht Jüri Ratas ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder
Foto: Liis Treimann

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et terviklik maaelu areng, Eesti põllumeeste ning toidutootmise toetamine on Keskerakonna jaoks olnud alati märgilise tähtsusega. Ratas avaldas heameelt, et tänasel kohtumisel lepiti kokku olulistes põhimõtetes, mis tugevdavad põllumajandussektorit ning Eesti põllumeeste konkurentsivõimet. “Jätkame muu hulgas üleminekutoetuste maksmist maksimaalses lubatud määras ja mesilasperede toetust ning seisame võrdsete konkurentsitingimuste eest Euroopa Liidu ühisturul,” tõi Ratas välja.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme sõnul peab uue valitsuse põllumajanduspoliitika eesmärk olema maaelu taandarengu peatamine. "Selleks tuleb soodustada ettevõtluse arengut maapiirkonnas. Tuleb hakata jõuliselt seisma meie põllumeeste võrdse kohtlemise eest Euroopa Liidus. On oluline, et jõudsime läbirääkimistel üksmeelele, et riik peaks täiendavalt reguleerima metsa- ja maa müümist, eelistades Eesti kapitali," ütles Helme.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles, et senisest rohkem tuleb toetada rakendusteadust, mis aitab soodustada teadlaste ja tootjate koostööd. “Maaelu arengukava meetmetega tuleb toetada kõrgema lisandväärtusega toodangut ja suurendada Eesti ekspordi võimekust,” lisas Seeder.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960