Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 13. märts 2019

Tiit Niilo: vaatan uut koalitsiooni mõõduka optimismiga

Tiit Niilo
Autor: Äripäev AS
Nopri Talumeierei omaniku Tiit Niilo sõnul on põhjust uue võimaliku Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsiooni suhtes mõõdukalt optimistlik olla. Niilo sõnul mõtleks säärane võimuliit rohkem ka Tallinnast välja jääva Eesti peale.

"See, kellele sa praegu helistad, on tüüp, kes reaalselt elab riigi tagumises otsas (Võrumaal Kärinä külas, Läti piiri kõrval – toim). Olen ettevõtja, kelle regionaalne asukoht mõjutab väga palju tegevust. Kinnitan, et mina pigem olen positiivsete ootustega – regionaalset mõõdet Reformierakonna ideoloogias pole olnud ja ei paista. Nendel kolmel on, vastupidi, kõigil see olemas," märkis Isamaa liige Niilo.

Ettevõtja sõnul võib kolme erakonna programmidest kokku tulla positiivne sünergia, mis puudutab näiteks teedevõrgu ja infrastruktuuri arendamist ja juurdepääsu kapitalile.

Praegu areneb Eesti Niilo sõnul aga tasakaalustamatult ja perifeerias on ettevõtlusega tegelemine keeruline. "Olukord, kus oleme digiriigi staatuses ja endiselt kogu poliitsüsteem töötab Tallinn-riigi nimel, ei ole põhjendatud absoluutselt. Mõtlev inimene, kes terve Eesti peale mõtleb, peab sellest aru saama. Areng jätkub samas suunas ehk pauer tekitab pauerit ja vastupidi – seal, kus on tühjus, millega meie iga päev kokku puutume, ei ole tavaettevõtlust. Täiendavaid kulusid ei tule keegi isegi küsima, rääkimata kompenseerimisest," tõdes Niilo.

Jaanus Vogelberg

Äripäev AS

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751