• 13.05.19, 18:20
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Luige laadal valiti parimaks talujuustuks Nopri Talumeierei Eksklusiiv

Talumeiereide traditsioonilise konkursi „Luige Lemmik 2019“ võitis ülekaalukalt Nopri Talumeierei 12 kuud laagerdunud talujuust Eksklusiiv.
Nopri talu peremees Tiit Niilo Luige Laadal autasu vastu võtmas.
  • Nopri talu peremees Tiit Niilo Luige Laadal autasu vastu võtmas.
  • Foto: Talumeiereide Liit
Luige näituslaada raames toimunud kolmepäevasel konkursil osales 8 erinevat laagerdunud juustu, esindatud olid nii lehma-, kitse-, kui ka lambapiimast valmistatud käsitööjuustud. Iga talu sai konkursile välja panna ühe juustu. Hindajaid oli kokku üle 750.
Talumeiereide Liidu juhatuse liige Mirjam Pikkmets õnnitles konkursi võitjat ja ütles tänukõnes: „Selle aasta konkurss tõestas, et Eesti väiketootjad oskavad väga häid juuste teha. Kõik kaheksa juustu said vähemalt 50 häält, seega on kõigile konkursil osalenud juustudele tänulikud tarbijad olemas.“
Konkursi võitja Tiit Niilo tõdes, et viie aastaga on juustukultuur Eestis arenenud hüppeliselt. Praegu on talumeiereidel pakkuda üle 200 erineva juustu ja iga tootja on leidnud ka oma nišši.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Talumeiereidest osalesid konkursil: Nopri talumeierei, Üvasi talu, Upruse talu, Männiku talu, Viinamärdi talu, Hõbeda Mõis, Pajumäe talu ja, Andri-Peedo talu.
Talumeiereide Liit on tegutsenud alates 1999. aastast ja ühendab 25 piimatootmise ja töötlemisega tegelevat talu üle Eesti.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele