Autor: Anne Mere • 20. mai 2020

Anne Mere: eriolukorda juhtis valitsus hästi, ent nüüd vajame paindlikkust

Anne Mere.
Foto: Liis Treimann
Koroonakriisis muutub äritegevus laiemalt vähemalt ajutiselt lokaalsemaks, ent tööjõu küsimuses ootaks valitsuselt paindlikkust, kirjutab HKScan Estonia juht Anne Mere vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.

Valitsuse langetatud otsuste majanduslikku mõju me alles saame näha, kuid kriisile vahetu reageerimise ja selle juhtimisega on valitsus pigem hästi hakkama saanud. HKScani kogemusest saan öelda, et rahvusvaheline kaubavahetus suudeti tagada suuremate viperusteta ning esialgsed tõrked piiriületustel lahendati ametite ja erasektori koostöös suhteliselt kiiresti.

Selle kriisi eripära võrreldes eelmistega ongi see, et see puudutab kõiki riike korraga. Riikide suletus ning reisimisvõimaluste piirang tähendab aga, et ka äritegevus laiemalt muutub vähemalt ajutiselt lokaalsemaks. Üha olulisemaks muutuvad nii koostöö kui ka müügivõimaluste jaoks lähemad riigid, kellega jagatakse sarnast mõtteviisi ning sarnaseid harjumusi. Ka kodumaise toidu eelistamine muutub veelgi populaarsemaks.

Loe täismahus artiklit Äripäeva veebist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960