Autor: Põllumajandus.ee • 14. september 2020

Põllumajandusloendusel saab viimast nädalat veebis osaleda

Kõigil põllumajandusloenduse nimekirjas olevatel majapidamistel on veel kuni 20. septembrini võimalik küsimustikule veebis vastata. Pärast seda võtab nendega ühendust statistikaameti telefoniküsitleja. Loendus kestab 15. novembrini ja see on hea võimalus anda teada, mis valdkonnad põllumajanduses rohkem tähelepanu ning rahastust vajavad.
Anna teada palju sul on maad ja loomi!
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Põllumajandusloenduse projektijuhi, statistikaameti juhtivanalüütiku Eve Valdvee sõnul on seni ametile edastatud 14,4% küsimustikest. „Soovitan loendusel siiski osaleda veebis, sest see ei võta üldjuhul kauem aega kui paarkümmend minutit. Paljud andmed on küsimustikus eeltäidetud ja veebis saab vastata mugavalt endale sobival ajal,“ selgitas Valdvee.

Loendusel osalemine on loendusnimekirjas olevatele majapidamistele kohustuslik. Andmeid kogutakse majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta. Osa andmeid (sh tööjõu, muude tulutoovate tegevuste, loomakasvatushoonete ja sõnnikumajanduse andmed) küsitakse ainult vastavasse valikusse langenud majapidamistelt.

Euroopa Liidu (ELi) riikidele on põllumajandusloenduste korraldamine kohustuslik, sest loenduse andmed on ELi ühise põllumajanduspoliitika aluseks. Põllumajanduspoliitika määrab ära, kellele makstakse toetusi, mistõttu on andmete esitamine põllumeestele endale väga vajalik. Loenduse tulemusel saavad ministeeriumid, Euroopa Liidu institutsioonid, teadusasutused ja ettevõtjad vajaliku sisendi põllumajandusvaldkonna otsusteks.

Põllumajandusloenduse küsimustikku saab täita aadressil estat.stat.ee. Veebikeskkonda saab sisse logida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID-ga.

Lähemalt saab loenduse kohta lugeda SIIT. Loenduse tulemused avalikustatakse 2021. aastal statistikaameti andmebaasis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960