• 10.08.21, 12:07

Joakim Helenius: Eesti võidab rohepöördest

Eesti on rohepöörde asjus võitja. Samas tuleb silmas pidada, et rohepöörde vilju saame maksimeerida üksnes siis, kui me sellega kaasnevateks muudatusteks valmistume, kirjutab ettevõtja ja poliitik Joakim Helenius (Eesti 200).
Joakim Helenius
  • Joakim Helenius Foto: Raul Mee
Hiljuti avalikustatud Euroopa Liidu roheline kokkulepe on julge ja vajalik katse Euroopa Komisjoni poolt, et muuta Euroopa juhtivaks majandusblokiks kliimamuutusevastases võitluses. Kliimamuutus on ettearvamatu oht meie maailmale ja võib ekstreemsemal juhul viia meie praeguse tsivilisatsiooni hukule.
Enamik teadlasi usub kliimamuutuse paratamatusesse ning vaidleb peamiselt selle üle, kuidas parimal viisil pidurdada maailma keskmise temperatuuri tõusu ja kuidas maailma võimalikeks tagajärgedeks ette valmistada. Need, kes teadlasi usuvad, näevad, et Euroopa rohelepe on absoluutselt vajalik. Võttes kliimamuutusevastases võitluses juhtrolli, saab Euroopa kehtestada reegleid ja standardeid, mis kujundavad homse rohelise majanduse põhimõtted. Need peaks pakkuma Euroopa ettevõtetele, mis konkureerivad rahvusvahelistel turgudel, suure konkurentsieelise.
Pikemalt loe Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele