Autor: Põllumajandus.ee • 17. november 2021

Harrastuskalapüüki ootavad tuleval aastal ees mitmed muudatused

Järgmise aasta harrastuskalapüügivõimalusi kinnitav määrus näeb ette mitu olulist muudatust, mis muudab Peipsi järvel nakkevõrkude jagamise paindlikumaks, kaitseb looduslikku lõhet ja piirab jõevähkide ülepüüki.
Õngitsemine jääaugust.
Foto: Julia-Maria Linna

Keskkonnaminister Tõnis Mölder on saatnud kooskõlastusele määruse eelnõu, mis muu hulgas toob kaasa olulise muudatuse Peipsi-, Lämmi- ja Pihkva järvel kevadisel ajal nakkevõrguga püüdjatele, kes saavad võrguloa osta nüüdsest kuu aja asemel seitsme päeva kaupa. Kalavarude osakonna juhataja Herki Tuus selgitas, et selline muudatus on läbi viidud merel, mis tõi seal olulise positiivse muutuse, sest kaotas kunstlikult tekkinud defitsiidi ja järjekorrad loa saamiseks. „Senine kogemus näitab, et paljud kalastajad ei kasuta pika kehtivusajaga kalastuskaarte täiel määral ära, sest pole ei aega, tahtmist ega ka tegelikku vajadust iga päev püüdmas käia. Harrastuskalapüük on vaba aja aktiivne veetmine ning seetõttu on harrastajale pigem oluline see, et ta saab loa võtta siis, kui talle sobib,“ ütles Tuus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960