Autor: Mait Kraun • 28. veebruar 2022

Ukraina sõda tekitas teraviljaturul tohutuid hinnaliikumisi

Ukraina sõda tõi teraviljaturule rekordilised kauplemismahud ning hinnaliikumised - nisu-, rapsi- ja maisihinnad liikusid mõne päevaga ligi 20 protsendi võrra. Analüütikute sõnul on oodata volatiilsuse jätkumist.
Euronexti nisufutuurid tõusid Ukraina esimesel sõjapäeval uue kõigi aegade rekordini.
Foto: Unsplash

Teraviljaturgudel püütakse aru saada, kuidas Ukraina sõda ekspordi- ja impordimahte ning pakkumist mõjutama hakkab. Räägitakse, et Ukraina ja Venemaa tellimused on asendatud sadade tuhandete tonnide ulatuses Rumeenia ja Prantsusmaa omadega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960