Autor: Põllumajandus.ee • 17. mai 2023

Elu kriisis pärsib eestlaste kalaisu

Kala tarbimine on olnud teemaks väga pikka aega ja oleme pidevalt kuulnud, et sööme kala liiga vähe. Eesti elanike viimaste aastate kalatarbimise harjumustest ning oodatavatest muutustest kirjutab Maablogis Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna vee-elusressursside väärindamise ja turustamise valdkonna peaspetsialist Laura Freivald-Heapost.
Tarbitud kala ja kalatoodete kogused kasvasid 2016. ja 2020. aasta võrdluses ca 7%, kulutused neile suurenesid sama ajaga aga 22%.
Foto: Pixabay

Maaeluministeerium tellis 2022. aastal Eesti Konjunktuuriinstituudilt kala ja kalatoodete tarbimise uuringu. Selle eesmärk on saada teada, kuidas on muutunud Eesti elanike kala ja kalatoodete tarbimise harjumused perioodil 2020–2023 ning mida peab tarbija silmas kalatooteid valides. Eesti Konjunktuuriinstituudil on nüüd valmis saanud aastate 2020–2022 kohta uuringu vahearuanded, mille tulemused on võrreldavad varasemate samalaadsete uuringute tulemustega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960