Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuni 2023

Põllumajandussektor: välja tuleb kuulutada eriolukord

Regionaalminister Madis Kallas kutsus 22. juunil kokku erakorralise ümarlaua, kus põllumajandussektori esindajad arutasid ministeeriumi, PRIA ja Maaelu Edendamise SA esindajatega, kuidas tulla toime tänavuse põllumajandushooaja väga keeruliste väljakutsetega.
Põuakahjustustega põld Valgamaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eesti põllumajandussektor seisab silmitsi äärmiselt kriitilise olukorraga, selgus Maaeluministeeriumi korraldatud ümarlaual. Tänavust põllumajandushooaega iseloomustavad külm kevad ning erakordselt vähe sademeid mai ja juuni kuus. Teraviljakasvatajad, aiandustootjad ja söödakultuuride kasvatajad on otseselt mõjutatud jahedast kevadest ja pikalt kestnud põuast. Kõige raskemas olukorras on loomakasvatajad, kes vajavad piisavalt sööta, aga esimese niite ajal valmistatava silo kogus on oluliselt väiksem tavapärasest ning ka teine niide tuleb tõenäoliselt tavalisest tagasihoidlikum.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960