Autor: Põllumajandus.ee • 27. juuni 2023

Ühispöördumine: sektor otsib abi eriolukorrast

Täna, 27 juunil saatsid kaheksa juhtivat põllumajandussektori katusorganisatsiooni esindajat regionaalministrile ühispöördumise, et seoses ebasoodsate ilmastikutingimustega paaril viimasel kuul kuulutataks riigis välja eriolukord.
Põud räsib ka teisi lähiriike.
Foto: Pixabay

Pöördumises märgitakse, et põllumajandussektor seisab sel hooajal silmitsi olukorraga, mis nõuab kohest tähelepanu. „Põud on Eestis süvenenud ning selle mõjud on hakanud avalduma nii looma- kui ka taimekasvatuses,“ osutatakse kirjas, mille allkirjastasid: Eestimaa Talupidajate Keskliit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK), Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit, Eesti Aiandusliit, Eesti Lihaveisekasvatajate Selts, Eesti Tõusigade Aretusühistu, MTÜ Eesti Noortalunikud ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960