Autor: Põllumajandus.ee • 18. detsember 2023

Biokütuste tulevik on ebaselge

Euroopa Kontrollikoja aruandes hoiatatakse, et biokütuste tulevik on ebaselge ja täis ohte. Puuduv pikaajaline vaade on negatiivselt mõjutanud investeerimiskindlust. Biokütuste kasutuselevõttu aeglustavad ka probleemid säästlikkuse ja biomassi kättesaadavusega ning suured tootmiskulud.
Biokütuste tootmist piirab biomassi kättesaadavus.
Foto: Pixabay

Biokütuseid peetakse alternatiiviks fossiilkütustele. Nende eesmärk on aidata vähendada kasvuhoonegaaside heidet transpordisektoris ja parandada ELi varustuskindlust. Perioodil 2014–2020 eraldas ELi ligikaudu 430 miljonit eurot teadusprojektidele ja biokütuste kasutuselevõtu edendamiseks. Algsetest laboriuuringutest tootmiseni võib aga kuluda vähemalt kümmekond aastat. Lisaks on ELi biokütuste poliitikat, õigusakte ja prioriteete sageli muudetud, vähendades seeläbi sektori atraktiivsust ja mõjutades investorite otsuseid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960