Autor: Põllumajandus.ee • 21. märts 2024

Maaelu Teadmuskeskuse energiatõhus kasvuhoone on teadustööks valmis

20. märtsil avati Jõgeva alevikus Maaelu Teadmuskeskuse kaasaegne kasvuhoone, kus hakatakse tegelema tomati, kartuli, teravilja ja heintaimede sordiaretusega.
Tegemist on kuue erineva ruumiga labor-kasvuhoonega, mille kogu süsteem on juhitav ühest digitaalsest süsteemist.
Foto: Hendrik Osula

Tegemist on kuue erineva ruumiga labor-kasvuhoonega, mille kogu süsteem on juhitav ühest digitaalsest süsteemist. Kasvuhoonel on kardinad, mis võimaldavad energiasäästu ja soojust optimeeritult kasutada ning hübriidvalgustus, mis Eestis niivõrd suurel kasvuhoonel ainulaadne. See kõik võimaldab senisest tõhusamalt sordiaretusega tegeleda, sest protsessid ei sõltu ilmastikust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960