Autor: Rando Värnik, Eesti Maaülikooli maamajandusökonoomika professor • 29. august 2023

Rando Värnik: Kas võime jääda kliimamuutuste tõttu nälga?

Ülemaailmne kliimasoojenemine annab põhjust arutlemaks teemal, millised toiduained võivad olla meile tulevikus raskemini kättesaadavad ja kulukamad. Millised ja miks, sellest kirjutab Eesti Maaülikooli maamajandusökonoomika professor Rando Värnik.
Eesti Maaülikooli maamajandusökonoomika professor Rando Värnik.
Foto: Mana Kaasik

Vaatame esmalt suurt pilti. Inimeste arv maakeral suureneb, eelmise aasta novembrikuus ületas see juba kaheksa miljardi piiri. Järelikult on vaja toota üha rohkem toitu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960