Rando Värnik: Kas võime jääda kliimamuutuste tõttu nälga?
Ülemaailmne kliimasoojenemine annab põhjust arutlemaks teemal, millised toiduained võivad olla meile tulevikus raskemini kättesaadavad ja kulukamad. Millised ja miks, sellest kirjutab Eesti Maaülikooli maamajandusökonoomika professor Rando Värnik.
Eesti Maaülikooli maamajandusökonoomika professor Rando Värnik.
Foto: Mana Kaasik
Vaatame esmalt suurt pilti. Inimeste arv maakeral suureneb, eelmise aasta novembrikuus ületas see juba kaheksa miljardi piiri. Järelikult on vaja toota üha rohkem toitu.
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.