Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 23. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odra juurestik neli korda pikemaks. ETKI katse näitab kuidas seda teha

Odra juurestik neli korda pikemaks. ETKI katse näitab kuidas seda teha
Foto: Eharik OÜ
Eesti Taimekasvatuse Instituut (ETKI) korraldas 2016. aastal idanevuse katse odra sordile ’Leeni’ ja nisule ’Uffo’. Katses kontrolliti bakterpreparaat Albiti mõju teravilja seemne töötlusel, hilisemaid pritsimisi Albitiga selles katses ei tehtud. Odra võrsete pikkus kontrolli hetkel oli 5,8 cm ja Albitiga töödeldud vastavalt 12,1 cm, eriti muljetavaldav oli aga juure pikkuste vahe 15,6 ja 64,9 cm - so ca neljakordne vahe.

Head tulemused nisukatsel.

Ka seemneid tasuks puhtida Albitiga

http://www.albit.ee/index.php/kuidas-albit-toeoetab

Mis aitas Martin Salul viljelusvõistlusel kasumlikkuse auhinda võita?

2016 aasta Viljelusvõistluse kasumlikkuse auhind Martin Salule

Pikaajalised põuad nüüd ka Eestis – kuidas nendega toime tulla?

Talivilja kiirest taastumisest ja arengust sõltub rahakoti paksus

 Kergem ja odavam on tõsta taimede haiguskindlust, kui neid ravid

Teravilja- ja oataimede areng.
Foto: Eharik OÜ

Kellel ei ole võimalust Albitit kasutada puhises, siis järgmine võimalus on kasutada preparaati kolme kuni viie lehe faasis ja seejärel teine kord ca 3 nädala pärast.  Kasutus ikka koos herbitsiidide, insektsiidide ja fungitsiididega. Albit mõjutab taimi läbi lehtede ja mulla. Mullaherbitsiidide kasutamise korral ei ole mõtet Albitile  loota, sest kasutamise hetkel puudub taimel veel lehestik mille kaudu mõjutada.

Taime arengu esimeses faasis on ülitähtis, lisaks juurestiku arengule, ka toitainete olemasolu ja nende omastatavas vormis olek. Albiti toimeaine, sattudes mulda, aktiveerub kohe, mulla bioloogiline aktiivsus tõuseb oluliselt just sellel perioodil kui seda kõige enam vaja on. Bakterid mõjutavad läbi risosfääri taime kasvu ja viivad ka pinnases asuvad toitained taimedele omastatavasse olekusse. Juuresolevas graafikus on näha,et kõige enam mõjutab Albit just fosforväetiste omastatavust - kuni 47%.  Albit ei asenda väetisi, aga aitab meil tõsta väetiste efektiivsust.

Kõige enam mõjutab Albit fosforväetiste omastatavust
Foto: Eharik OÜ

Kasutades Albitit kaks korda hoiame me praktiliselt mulla aktiivsust üleval kogu vegetatsiooniperioodi. Esimene pritsimine mõjutab enim saagikuse näitajaid, teine aga kvaliteedi näitajaid. Mõjutades taimekasvu enim mõjutavaid tegureid komplekselt saavutame me saagikuse tõusu.

Lugege juurde meie kodulehelt: www.albit.ee

Läheneb külviaeg. Möödunud aastal üks mönus Saaremaa mees olla aprilli esimesel päeval labida unustanud põllule - vot mis välja tuli peale Albitiga kastmist. Vöib olla tasub millegi muuga veel proovida!

Albit teeb imesid.
Foto: Eharik OÜ

Edukat külviaastat!

Arvi Villemson

Eharik OÜ

tel. 51 64 640

Albiti tellimine ja info : [email protected]

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960