27. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahe peksis õunad ja pirnid auke täis

Üha pruunimaks muutuvad plekid ning augud Rõhu ja Rõngu suurtes viljapuuaedades õuntel ja pirnidel annavad järjest rohkem märku sellest kahjust, mille tekitas läinud nädalal Tartumaad tabanud rahe.

"Olen siin kümme aastat töötanud, aga sellist asja pole näinud, et rahe saagi nii ära rikkuda võib," ütles Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Rõhu katsejaama juhataja Madli Jalakas Postimehele. "Pehmetest õuntest ei maksa rääkidagi, paljudel on lausa augud sees."

"Ma kohe imestasin pärast rahet - taevake, kohati on pirnidel ja õuntel täitsa tükid küljest lennanud," rääkis Jalakas. "Keegi oleks neil justkui noaga kallal käinud."

Lisaks suveõuntele said rahes kannatada ka punapõsksed talveõunad, kuid neilt ei paista kahjustused nii kergelt silma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960