15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalakasvanduse kavandajat kahtlustatakse pistise admises

Eelmisel nädalal pidas kaitsepolitsei kinni kalaäriga tegeleva Thorben Gronkjaer Nielseni (44), kellele esitati kahtlustus pistise andmises, kirjutas Maaleht.

Kohtueelse menetluse käigus kogutud tõenditele tuginedes on alust kahtlustada Nielsenit sel aastal varalise kasu võimaldamises endisele põllumajandusministeeriumi ametnikule.

Kahtlustus pistise võtmises on esitatud ka varalise hüve vastu võtnud endisele ametnikule. "Varalise kasu võimaldamise eesmärk oli mõjutada kalanduse valdkonnas Nielseni jaoks kasulike otsuste vastuvõtmist põllumajandusministeeriumis," selgitas Lääne rngkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Elle Keeman.

Milles täpselt varaline kasu seisnes, ei ole eeluurimist juhtiva prokuröri sõnul praegu võimalik avalikustada.

Tegemist on Eestimaale hiigelsuurt kalakasvandus kavandanud ärimehega. Juttu on olnud 1,5 miljardi suurusest investeeringust Pärnumaale, umbes 300 töökohast ja üle 2 miljardi suurusest käibest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960