18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljakasvataja: vaimustus hinnahüppest toob häda

Maaharijad OÜ juht Kristjan Vaaks ütles, et tegelikult ei muuda hinnatõus viljakasvataja jaoks midagi. Hinnad on üleval puhtalt Ukraina ja Venemaa pärast, sõnas ta.

"Hinnad tõusevad proportsioonis, kui tõuseb rapsi hind, tõuseb ka teravilja oma. Kui hakkaks puhtalt emotsioonide põhjal otsustama, lõpeks see halvasti, nagu 2006.-2007. aastal, mil hinnad ka korraks tohutult üleval olid," arutles Vaaks.

Paljud põllumehed ostsid siis tehnikat kokku, mis neile pärast häda kaela tõi, põhjendas ta lisades, "Siiralt öeldes, ainult ühe aasta hindade järgi küll midagi muuta ei julge."

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960