30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hortes laieneb ja võib minna börsile

Joakim Helenius plaanib aianduskeskuse Hortes kolme kuni viie aasta pärast börsile viia.

Heleniuse suurosalusega Trigon Capitali kodulehel on kirjas, et Hortes on Eesti üks kasumlikumaid jaekaubanduskontseptsioone, mis näitas kasumeid isegi kriisiajal aastail 2008–09, mil Eestis kukkus jaenõudlus üle 30%.

Praegu plaanib Hortes laieneda naabermaadesse. Selleks on ettevõte alates märtsist otsinud otseinvesteeringuid. Likviidsust plaanitakse pakkuda 3–5 aasta perspektiivis kas aktsiate börsile viimise või osaluse müügi teel, seisab uuenenud kodulehel.

"Me töötame praegu välja kava, kuidas Hortest edasi arendada," ütles Joakim Helenius. "Ühtegi lõplikku otsust ei ole tehtud ning vaatame erinevaid alternatiive. Loodetavasti saavad asjad suve jooksul selgemaks. Enne seda on vara rääkida Hortese edasistest plaanidest," lisas ta.

Aianduskeskus pole ainus koht, kuhu Trigon Capital investeeringuid otsib. Investoritele pakutakse alates tuleva aasta algusest võimalust investeerida Trigon Dairy Farmingusse. Piimatööstusega on plaanis 3–5 aasta pärast börsile minna või müüa osalus likviiduse tekitamiseks.

Loe pikemalt tänasest paberlehest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960