Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus jahiseadus võeti vastu

Tänasel Riigikogu istungil  kiideti heaks 45 poolthäälega (39 vastu) valitsuse algatatud jahiseadus (351 SE).

Seadus sätestab jahipiirkonna moodustamise ja kasutamise, jahiulukite seire, küttimismahu ja -struktuuri ning muud jahipidamise alused, määrab kindlaks jahipidamisõigust tõendavad dokumendid, sätestab jahiulukite tekitatud kahju hüvitamise ning riikliku järelevalve ja vastutuse.

Seaduse eelnõu on ette valmistatud viimase nelja aasta jooksul koostöös maaomanike ja jahimeeste seaduslike esindajatega. Keskkonnakomisjon juhtivkomisjonina käsitles eelnõuga seotud probleeme oma üheteistkümnel laiendatul istungil, pidades põhjalikku arutelu ja kuulates ära erinevate huvigruppide arvamused. „Arutluste käigus jõuti nii jahimeeste kui ka maaomanike huvide tasakaalustatud arvestamiseni,“ märkis keskkonnakomisjoni esimees Erki Nool.

 Seadus jõustub 1. juunil 2013.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751