Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabariigi President nimetas põllumajandusministriks Ivari Padari

President Ilves nimetas põllumajandusministriks senise Euroopa Parlamendi saadiku Ivari Padari.

Põllumajandusminister Ivari Padar astus täna ametisse ametivande andmisega Riigikogu ees.

„Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar, lugedes ette valitsusliikme ametivannet.

Taavi Rõivase valitsus astus Riigikogu ees ametivande andmisega ametisse 26. märtsil, põllumajandusministri ülesandeid täitis seni justiitsminister Andres Anvelt.

Ivari Padar töötas alates 2009. aastast Euroopa Parlamendi liikmena. Enne seda oli ta 2009. aastal lühikest aega Riigikogu XI koosseisu liige ja aastatel 2003-2007 Riigikogu X koosseisu liige ning SDE parlamendifraktsiooni esimees. Aastatel 2007-2009 töötas ta rahandusministrina ning ajavahemikus 1999-2002 põllumajandusministrina.

Varem on ta muuhulgas töötanud AS HT Hulgi peadirektorina, rahandusministeeriumi kantsleri abina, Võrumaa Talupidajate Liidu tegevesimehena ja Võru abilinnapeana.

12. märtsil 1965 Võrus sündinud Padar on lõpetanud Võru Tööstustehnikumi. Kõrghariduse on ta omandanud Tartu Ülikoolis ajaloo erialal.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960