Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HEDEGAARD Foods ostab Koks Munatootmise

HEDEGAARD Foods ostab Koks Munatootmine OÜ, mis on Eesti suurim munatootja. Koks Munatootmine OÜ oli HK Scan Estonia tütarettevõte.

Ostuga tugevdab HEDEGAARD Foods oma positsiooni, olles suurim munade ja munatoodete tootja ning turustaja Skandinaavias ja Baltikumis.

"Meil on hea meel, et oleme saavutanud tugeva tugipunkti Eestis, kus me usume, et on palju potentsiaali. Koks Munatootmine OÜ ost sobib strateegiliselt hästi meie muude tegevustega Põhjamaades ja me näeme mitmeid sünergiaid, eriti meie Soome äridega. Kliendid meie ärisektoris vajavad suuremaid mahte konkurentsivõimelise hinnaga, mida saame pakkuda tänu Koks Munatootmine OÜ ostuga," ütles HEDEGAARD Foods'i tegevjuht Ivan Noes Jørgensen. "Lisaks annab see HEDEGAARD Foodsile juurdepääsu Balti turgudele. Nüüd omab HEDEGAARD firmasid ja jällemüüjaid piirkonnas, kus elab üle 28 miljoni tarbija, võimaldades uute innovatiivsete toodete lanseerimist turul," .

Ostutehinguga saab HEDEGAARD Foods tibude ettekasvatuse,  munade tootmise ja pakendamise. Kõik kolm tootmisüksust  asuvad Tallinna lähedal. Koks Munatootmine OÜ käive on EUR 6,7 miljonit ja töötajaid on 35.

Vastavalt HEDEGAARD Foods'i juhatuse esimehe Christian Junker sõnadele, on Koks Munatootmine OÜ ost üks osa firma rahvusvahelisest strateegiast Skandinaavias ja Baltikumis.

"HEDEGAARD Foods rakendab rahvusvahelistumise strateegiat, mille eesmärk on luua ja üles ehitada rahvusvaheline munaäri, mis laieneks jaekettides üle riigipiiride. Ostutehing Eestis annab meile üksuse Baltikumis, kus saame arendada oma äri ja konkurentsivõimet," ütleb Junker. "See annab palju võmalusi kasutada ära sünergiat teiste Danish Agro grupi liikmetega, mis on tugevalt Baltimaades kanda kinnitanud ja teiste selle piirkonna riikidega."

HEDEGAARD Foods grupil on  firmad Taanis, Rootsis, Soomes, Hollandis ja Eestis ning loodetav käive on umbes 175 miljonit eurot aastal 2014.

Koks Munatootmine OÜ ostutehing peab saama otsuse ka Eesti konkurentsiametilt. 

HEDEGAARD foods A/S

HEDEGAARD Foods asub Hadsundis, kus pakendatakse mune, töödeldakse tooreid mune, millest valmistatakse munamasse ja keedetud munatooteid. Grupi  loodetav käive on umbes 1.3 billionit DKK ja koosneb järgmistest tütarettevõtetest: Muna Foods Oy, Svenska Lantägg AB, Koks Munatootmine OÜ ja Eggs Posure A/S, firma mis arendab ja müüb pakendeid üle maailma.

HEDEGAARD Foods on värskete munade turuliider Põhjalas, omades kuut munapakendustsehhi, pluss nelja tehast, milles valmistatakse munamasse ja keedetud munatooteid. Peamised turud on Taani, Rootsi, Soome ja Eesti, olulisteks turgudeks peame ka Faroe saari, Saksamaad, Tšehhi vabariiki, Lätit ja Leedut.

Grupil on olemas täielik valik puuri- ja vabakanadest,  pluss orgaanilised kasvavad kanad. Pastöriseeritud toodetest on olemas munavalge,munakollane ja täismunamassid, keedetud kooritud munad ja erinevad keedutooted munadest.

Rohkem infot leiad: www.eggs.dk

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960