Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan müüb oma Eesti munaäri

HKScani strateegia rakendamine jätkub – müüakse Eesti munaäri, HKScan jääb Soome haudejaama ühisettevõttes vähemusosanikuks.

Põhjamaade juhtiv lihaettevõte HKScan allkirjastas lepingu, millega müüb oma Eesti munaäri, OÜ Koks Munatootmine, Taani DAVA Foods Holding A/S-ile. OÜ Koks Munatootmine aastane müügitulu on 6,7 miljonit eurot. Äritehing hõlmab nii aktsiaid kui ka kinnisvara ja hooneid ning toob kaasa väikese mitterahalise mahakandmise. Müügitehing vajab konkurentsiameti heakskiitu. Munaäri töötajad jätkavad tööd ettevõttes Koks Munatootmine.

Järgmine leping, mis hõlmab HKScan Finlandi haudejaama äri ja sellega seotud kinnisvara müüki DanHatch Finland Oy-le, allkirjastati täna HKScan Finland Oy ja Taani ettevõtte DanHatch AS-i vahel. Kõnealuse tehinguga saab HKScan Finlandi haudejaama ärist osapoolte ühisettevõte. Mynämäki ja Kokemäki haudejaamades töötavad HKScani töötajad lähevad üle ettevõttesse DanHatch Finland Oy. Pärast tehingu jõustumist omab HKScan Finland Oy 20 protsendiga ettevõtte vähemusosalust ning DanHatch ülejäänud 80 protsenti aktsiatest. Tehing toob kaasa väikese põhivara müügitulu. HKScan hakkab ühepäevaseid tibusid oma Soome ja Eesti linnulihatööstustesse ostma haudejaamade pikaajalisele arengule pühendunud DanHatch Finland Oy-st. Antud tehing jõustub järgmise aasta alguses.

“DanHatchil on Põhja-Euroopa haudejaama äris pikaaegne kogemus ning meil on rõõm omada ärisse väga pühendunud koostööparnterit. See on kasulik nii meie linnuliha väärtusahelale kui ka meie tootjatele. Edasine areng ja investeeringud on vajalikud, et rahuldada kasvavat linnulihatoodete nõudlust turul,” ütles, HKScani tegevjuht Hannu Kottonen. Nagu teatasime juba oktoobris 2014, siis linnulihaäri on HKScani strateegiline arenguvaldkond ning kavatseme investeerida uude tootmishoonesse Soomes. Seega on meie jaoks väga oluline tagada kvaliteetsed ja kuluefektiivsed haudejaamad.

Mõlemad tehingud vabastavad kapitali ning puudutavad kokku umbes 60 töötajat.

“Kõnealused tehingud on edasised sammud meie jõupingutustest tõhustada meie tegevust, keskenduda meie põhitegevusele, parandada meie tootlikkust ning veelgi lihtsustada ja täpsustada Grupi struktuuri. Muudatused annavad meile võimaluse tugevdada veelgi oma positsiooni Põhjamaade juhtiva lihaettevõttena,” ütles Kottonen

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960