Gräzin: Põllumajandus on suurim plaanimajanduslik kolhoos Euroopas

Riigikogu maaelukomisjoni liige Igor Gräzin on eilset meeleavaldust kommenteerides napisõnaline aga otsekohene.


„Seal, kus vabamajandus ja aus konkurents puuduvad, teisiti ei saagi, kui meelt avaldades. Põllumajandus on suurim plaanimajanduslik kolhoos Euroopas. Oleme olukorras, nagu oleks nõukogude-aegne Moskva meilt fondid ära võtnud. Nüüd teevad seda Euroopa Liit ja Prantsusmaa,“ kommenteeris Gräzin. „Me toodame efektiivsemalt ja paremini kui muudes maades, näiteks piimaga oleme Euroopa Liidu esimese viie hulgas, aga müüa ei saa, sest subsideeritud Euroopa põllumajandus on ees. Euroopa põllumajanduspoliitika on autu. Me ei taha ühtegi eelist, me tahame ausust ja võrdseid tingimusi. Mängu ei tohi vilistada kohtunik, kes mängib vastasvõistkonnas, kus on pealegi kolm korda rohkem mehi väljakul.“

pollumajandus.ee uuris Riigikogu maaelukomisjoni liikmetelt, mida nad eilsest põllumeeste meeleavaldusest arvavad ja mida nad oskavad põllumeeste murede kohta öelda ning millised on nende soovitused-mõtted, kuidas leida probleemidele lahendus.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised