Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnainspektsioon alustas lihatööstuse vastu haldusmenetlust

Keskkonnainspektsioon alustas lihatööstuse vastu haldusmenetlust
Autor: Andras Kralla
Keskkonnainspektsioon alustas haldusmenetlust Rannarootsi lihatööstuse vastu, keda naaber süüdistab oma kaevavuvee reostamises.

Rannarootsi lihatööstus peab oma biopuhasti, mille koormus on liiga suur, nõuetega vastavusse viima, vahendab Lääne Elu.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa osakonna juhi Tõnis Ulmi sõnul kinnitasid ka nende võetud proovid tervisekaitseameti proovide tulemust, et Kirimäe Tõnu talu salvkaevu vesi on reostunud ja joogiks kõlbmatu.Ulm lisas, et proovid näitasid kaevuvees orgaanilist reostust. „Aga me ei saa öelda, et kaevuvee reostamises on süüdi lihatööstus,” ütles ta.Reostusallikaks võivad olla nii lihatööstuse biotiigid kui ka taluõuel asuvad kasutuses olevad kuivkäimlad – mõlemal puhul on resotusnäitajad samad. „Kuigi kuivkäimlad on peremehe sõnul olnud seal juba 50 aastat, võib maapind olla ajapikku reostunud ja muutus endast märku anda alles aastate pärast,” selgitas ta.

Autor: põllumajandus. ee

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751