Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väderstad investeerib tuleviku täpispõllumajandusse

Väderstadi katsete ja analüüsijuht Mikael Albrecht
Foto: Väderstadi katsete ja analüüsijuht Mikael Albrecht
Turg nõuab üha enam täpsust ning nii suureneb vajadus simulatsioonideks ja testimiseks. Seetõttu avas Väderstad uue labori, mis annab meile paremad võimalused teadus- ja arendustööks.

Teades, et tulevikus nõuavad põllumajandustootjad jätkuvalt suurt külvitäpsust ja ühtlast seemnete jaotumist, avas Väderstad uue seemnelabori. Uus seemnelabor võimaldab matkida erinevaid keskkonna- ja põllutingimusi, sh masinate koormust mullale, põuda, külma, õhusurvet jne. Lisaks on laboris olemas platvorm vastupidavus- ja kvaliteedikontrolli tegemiseks.-ne Väderstadi seemnelabor avati ametlikult mais 2016.

"Uus seemnelabor sisaldab täiustatud mõõtesüsteeme, mis annavad täpsemaid tulemusi," ütleb Väderstadi katsete ja analüüsijuht Mikael Albrecht.280 m2

- Teeme kvaliteetset tööd kogu ettevõttes ning uus seemnelabor kindlustab meie jätkuva püsimise kaasaegse täpisviljeluse esirinnas, räägib Väderstadi vanem tooteinsener Gert Gilstring.Väderstadi teadus- ja arendusosakonnas töötab kokku 120 inimest ning igal aastal investeeritakse sellesse olulisi rahalisi vahendeid. Selle tulemusena on Väderstad püsinud stabliilselt efektiivsesse põllumajandusse loodavate uuenduslike toodete ja lahenduste tootjate eesotsas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960