Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 27. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MacDon FD135 heeder - kopeerib maapinda reaalajas, puudub õrn kaksiktigu

MacDon FD135 heeder - kopeerib maapinda reaalajas, puudub õrn kaksiktigu
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Raplamaa firma Rodnas OÜ on toonud Eesti teraviljakasvatajate rõõmuks turule võimsa Macdon FD135 heedri. Heeder on sel koristushooajal kasutusel näiteks Soone Farmis, Pae Farmeris ja Aru Põllumajanduse OÜs.

Sobib märgades oludes.

Hea koristada lamandunud kultuure

Heedri laius on 7,6-13,7 m;

Töökõrgus 3 – 100 cm;

Hind FD135 10,9m 90 000 eurot.

 

 

Suurepärase kopeerimise maapinnaga tagab heeder sellega, et tal ei ole elektrohüdraulilisi andureid ja silindreid, mis liigutaks heedrit ülesse ja alla. „Heeder "sõidab" vedrude peale, mis tagavad heedri reageerimise täielikus lõikeulatuses ja mingisugust viivitust kopeerimise suhtes ei ole. Kuna vedrudega saab heedri survet maapinna suhtes viia minimaalseks, siis suudab heeder ka kergesti üle kivide ja mullahunnikute sõita, ilma et midagi ära lõhuks. Kombaini ühtlasem töö tagab väiksema kütusekulu hektarile, samas suurema saagi koristatud aja kohta;“ lausus Haasma.

 

Sigrid Sõrmus

Põllumajandus.ee kaasautor

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751