Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERIARVAMUS: Metsapoliitika ei arvesta turismisektori vajadustega

ERIARVAMUS: Metsapoliitika ei arvesta turismisektori vajadustega
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti turismiettevõtjad saatsid jaanuari kuu viimastel päevadel riigikogu keskkonnakomisjonile ja keskkonnaministrile pöördumise, kus nad avaldasid oma rahulolematust kehtiva metsapoliitka suhtes.

Pöördumises seisis, et Eesti metsapoliitika ja metsade majandamise praktika ei arvesta piisavalt turismisektori vajadustega. "Üha suurenev metsade raiumine on vastuolus Eesti poolt rahvusvaheliselt kujundatud kuvandiga puutumatust loodusest ja kaitstud metsadest. Teoreetiliselt on metsadest kaitse all 26 protsenti, tegelikkuses aga toimuvad rahvusparkides igapäevased raietööd. Selline vastuolu on negatiivse mõjuga Eesti turismiettevõtetele ning kaudselt kogu Eesti majandusele ja mainele," märgiti pöördumises ning rõhuti sellele, et turismisektor on Eesti majandusele oluline, kusjuures SKP on samas suurusjärgus, mis metsatööstusel.

Turismiettevõtjatel oli kolm soovi: hoida kaitsealade metsad looduslikud ja teenida seeläbi pikaajalist majanduslikku tulu turismist; arvestada metsanduspoliitika kujundamisel turismisektori huvidega ja viia vastavad muudatused sisse seadusandlusesse; kaasata turismisektori esindajad Eesti metsanduspoliitikat kujundavatasse institutsioonidesse.

Riik on andnud ja annab oma panuse

Erinevad eesmärgid, erinevad nõuded.

Koostöö on oluline

Turist otsib puutumatut loodust.

Kaitsealal üldjuhul ei raiuta.

Korras mets on väga mitmeti mõistetav termin.

Kahju raskesti hinnatav

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960