Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Agriland käis põllumeestega Fendti tehases

Fotod: Agriland käis põllumeestega Fendti tehases
Foto: AGCO
Agriland OÜ korraldas Eesti põllumeestele reisi Saksamaale Fendti tehasesse. Traktoritehase külaskäigul tutvustati tehases toimunud muutusi ja 2016. aasta jooksul uuenenud Fendti traktorite mudeliseeriaid – 500, 700, 800, 900 ja 1000.

Fendt on bränd, mis on spetsialiseerunud traktorite tootmisele. Kvaliteetseid masinaid toodetakse Saksamaal. Fendt kuulub AGCO korporatsiooni, millega koostöös toodetakse ka teraviljakombaine.

Möödunud aasta jooksul on tehas uuendanud oma kvaliteedikontrolli ja tööprotsesse. „Seetõttu pakutakse ka osadele mudelitele 60-kuulist tehase garantiid. Kvaliteedimuutused ja tehase tööprotsesside muutused leidsid tunnustust ka külaliste poolt, mitmete jaoks ei olnud see esmane külastus ning võrdlus oli omast käest võtta,“ ütles Agrilandi müügiesindaja Timo Pärn. „Fendti tootevalikust rääkides tunti külastajate poolt enim huvi uue 1000 seeria traktori vastu, kuid samavõrd huvitav oli ka C-seeria kombain ning Katana hekseldi. Laiem üldsus saab kõikide uudismudelitega tutvuda peatselt Maamessi raames, soovi korral enne seda ka Agrilandi müügisaalides Tartus või Märjamaal.“

Pärn lisas, et 700- ja 800-traktoriseeriale pakub tootjatehas garantiid 5 aastat või 6000 töötundi mootorile ja käigukastile, 900-seeria traktorile lisaks eelnevatele ka esisillale.1000-seeria traktorit esitleti laiemalt üldsusele 2016. aastal, võites ca 10 mainekat rahvusvahelist auhinda sh Aasta traktor 2016. „Tegu on esmakordselt tavatraktoriga, mis suudab pakkuda sääraseid hobujõude (517 hj), olles samas universaalne töövahend. Traktori seeria on loodud raskete mullatööde jaoks, samas ei unustatud ka Fendti peamisi omadusi nagu madal kütusekulu ja võimekus transporttöödel. Muljetavaldavad andmed räägivad enda eest: 2400 Nm saadaval mootori 1100 p/min juures, tühikäigul töötab traktor 650 p/min juures, 60 km/h liikumiskiiruse juures on mootori pöörded 1450 p/min jne. 2016 a. tutvustati antud traktorit ka Maamessil, käesoleval aastal tarnitakse esimesed antud seeria mudelid ka Eesti põllumeestele,“ tutvustas Pärn masinat.C-seeria kombain on Fendti kombainivalikus üks enim uuendusi läbi teinud kombaine. „Võimekuse valik 306-360hj, PowerFlow heeder kuni 7,7m, esimese ja tagumise peksutrumli ava saab eraldi seadistada. 9000 L terapunkri maht katab enamuse põllumeeste vajadused. C-seeria kombaini separeerimisala on 4-astmeline, kogu pindalaga 9,06 m2. Sõelte ääred ja sõelad ise on ehitatud sääraselt et tuul pääseb kergelt läbi, eraldades terad väga efektiivselt. Sõltumata seeriasisesest mudeli valikust on töö tulemus esmaklassiline seda nii vähese terakao kui ka põhu kvaliteedi osas,“ ütles Pärn ja lisas, et Eesti oludes sai seda kombaini avalikult võrreldud Voore Farmi demopäeval, kus Fendti kombaini teraviljakadu oli kõige väiksem.Ta täiendas, et juhtimisloogika ja mugavus on samad mis Fendti traktoritel ning hõlbustamaks traktori, kombaini ja näiteks ka mürgipritsi suhtlust on võimalik palju infot (nt põllukaardid) vahetada töövahendite vahel kiirelt ja operatiivselt.

Agriland koos põllumeestega Fendti tehases, eemal paistab laadimisala
Foto: AGCO
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751