Eesti üks juhtivaid teraviljakaubanduse ja põllumajandustoodete müügiga tegelev Oilseeds grupp on otsustanud viia oma ettevõtted ühise kaubamärgi alla.

- Sauga elevaator
- Foto: Oilseeds Trade AS
Oilseeds on loodud 2005. aastal, olles tänaseks kasvanud algselt nelja töötajaga väikeettevõttest laiahaardeliseks rahvusvaheliseks müügistruktuuriks. Oilseeds grupp koondab oma kaubamärgi alla täielikult Eesti kapitalil põhinevat kuut ettevõtet, mis tegelevad kogu teraviljakasvatuse tootmisahelaga – seemnekasvatusest teravilja kokkuostu ja müügini.
Alates käesoleva aasta 8. jaanuarist kannab grupi teraviljatöötlemist pakkuv ettevõte, Agraar Invest OÜ, uut ärinime Oilseeds Teenused OÜ.

- Vahenurme ait-kuivati
- Foto: Oilseeds Trade AS
Oilseeds Teenused OÜ opereerib Oilseeds grupi omandusse kuuluvate Vahenurme ait-kuivati ja Sauga elevaatori tööd. Sauga elevaatoris saab hoiustada kuni 10 000 tonni vilja. Vahenurme kuivati tootlikkus paranes renoveerimise käigus seitse korda ja nüüd on tooraine hooaja kuivatusvõimekus 12 000 tonni. 2017. aasta koristusperioodil käideldi kompleksides kokku ligi 32 000 tonni saaki.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Oilseeds Trade korraldab iga aasta alguses Eesti põllumeestele praktilisi õppepäevi. Infopäevadel jagatakse teavet uute viljelusmeetodite, taimekaitsevahendite, väetiste, seemnete, põllutöömasinate ja -seadmete ning muu huvipakkuva kohta.
Põllumajandustehnika müügi- ja hooldusettevõte, Deutz-Fahri, Krone ning Amazone kaubamärgi ametlik ainuesindaja Eestis, Jatiina OÜ muutis ärinime. Nüüdsest on uue ettevõtte nimeks Oilseeds Tehnika OÜ.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.