Suur fotogalerii: rahvusvahelise koolinoorte künnivõistluse võit jäi Eestisse

Parimad noorkündjad  Foto: Sandra Urvak

22. septembril toimus Olustveres järjekorras neljas rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus. Sel aastal oli võistlus eestlastele eriti edukas – esimesed viis kohta hõivasid edetabelis Eesti noored. Esikoha viis koju Mark-Hubert Heil Olustvere TMKst. Parim välismaalane oli lätlane Ernsts Kilmajar, kes saavutas 6. koha.

Võistluse võitja kiitis osalejate kõrget taset. „Mul on hea meel, et pikad treeningud on end ära tasunud ning muidugi rõõmustan väga esikoha üle. Osalejate tase oli tänavu väga kõrge ja võistlus väga tasavägine,“ sõnas Mark-Hubert, kes õpib hetkel Olustvere Teenindus-ja Maamajanduskoolis.

Heil lisas ka, et omavaheline jõukatsumine annab noortele lisamotivatsiooni, kuna annab hea võimaluse ennast proovile panna võõras keskkonnas.

Sel aastal osales võistlusel 33 võistlejat, sealhulgas 19 välismaalt. Osalejate seas leidus lisaks eestlastele noori Lätist, Leedust, Austriast, Luksemburgist, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Slovakkiast, Ukrainast ja Soomest. Eestlasi oli võistlustules 14, kellest noorim õpib alles Muuga-Laekvere põhikoolis.

Võistlus viidi läbi kohapeal komplekteeritud tehnikaga ning masina said kõik endale loosi käigus. Vajaliku tehnika osas ulatasid abikäe nii kohalikud põllumehed kui ka erinevad müügifirmad, näiteks Flint kaubandus, Stokker, Taure, Tatoli ja Dotnuva Baltic.

Rahvusvahelist koolinoorte künnivõistlust korraldab Olustvere Teenindus – ja Maamajanduskool koostöös EUROPEA projektiga.

Rahvusvahelise koolinoorte künnivõistluse parimad:

1. Mark-Hubert Heil (Olustvere TMK)2. Andres Tamm (Muuga-Laekvere Kool)3. Keit Uusen (Olustvere TMK)

Rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus  Foto: Sandra Urvak
Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79