Autor: Põllumajandus.ee • 19. juuni 2019

Eesti mahetootjad Taanis: saime oma ideid kroonprintsile esitleda

Taani kroonprints ja tema abikaasa tervitasid Eesti ettevõtteid Vordingborgis, kus Organic Estonia tutvustas Eesti maheriigi ideed ja Tallinn Design House Eesti disaini.
Taani kroonprints koos abikaasaga.
Foto: Organic Estonia

Taani lipu 800. aastapäeva tähistati möödunud nädalavahetusel üle kogu Taani. Vordingborgi linnas tähistati Taani lipu Dannebrog väärikat aastapäeva festivaliga, kus ühise väljapanekuga olid kohal ka Eesti mahe-ja disainiettevõtted. Eesti väljapanekut Vordingborgis külastas ka Taani kroonprints Frederik André Henrik Christian abikaasaga.

„Taani on tuntud disainiriik ja meil on hea meel, et Tallinn Design House ettevõtted said kahepäevasel festivalil oma tooteid tutvustada ja koguda tagasisidet taanlastelt,“ ütles Tallinna Loomeinkubaatori ja Tallinn Design House’i juhataja Anu Lõhmus. Eesti disain jõudis Tallinn Design House brändiraamatu vahendusel kuningliku pereni.

“Eesti mahetootjad otsivad aktiivselt võimalusi mahetoodete müügiks välisturgudel. Taani tuntus maheriigina ja taanlaste väga kõrge mahe-teadlikkus pakub Eesti mahetootjale innustavaid väljakutseid mahetoodetega Taani turule jõudmiseks. Organic Estonia tänab väga Eesti suursaadik Märt Volmerit ja Taani saatkonna töötajaid igakülgse abi eest Eesti ettevõtete Taani visiidi läbiviimisel,” ütles Organic Estonia tegevjuht Krista Kulderknup.

Krista Kulderknup (paremal) Taani kuninglikule perele Eestis toodetut tutvustamas.
Foto: Organic Estonia

“Organic Estonia on teinud aastaga suure arenguhüppe ja jõudnud täna tasemele, kus ka saatkond saab omalt poolt aktiivselt kaasa aidata Eesti maheettevõtete tutvustamisele Taanis ning olla abiks kontaktide loomisel Taani mahekaubanduse esindajatega, et Eesti mahetooted jõuaksid Taani turule,” lausus tunnustavaid sõnu Eesti suursaadik Märt Volmer.

Taani lipu 800. aastapäeva festivalil Vordingborgis olid väljas Eesti disain- ja mahetoidu kaubamärgid Turbliss, Pillirookõrs, Kristel Kuslapuu Design, Jalg Minimalist TV Stand, Click & Grow, Saidafarm, Chaga Health, Tõrvaaugu Organic Farm, Tõrvaaugu Superfoods.

Projekti elluviimist toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetme raames.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960