Autor: Põllumajandus.ee • 28. august 2020

Harjumaal asuv Kostivere Lihatööstus ootab uusi omanikke, käivitamiseks kuluks kuu

Harjumaal Jõelähtme vallas asuv Kostivere Lihatööstus ootab juba aastaid uusi omanikke. 2014. aastal renoveeritud lihatööstus ei ole erinevatel põhjustel päevagi töötanud, uued omanikud saaksid oma ettevõtte käivitada umbes kuu ajaga.
Harjumaal Jõelähtme vallas asuv Kostivere Lihatööstus ootab juba aastaid uusi omanikke.
Foto: Reuters/Scanpix

OÜ Kostivere Lihatööstus juhatuse liige Marco Pärtel ütles, et ettevõtte vastu on aastate jooksul küll huvi tuntud, kuid siiani ei ole uusi omanikke leitud. „Peale tehase renoveerimist tabas meid mitu negatiivset, üldiselt kogu Eesti lihaturgu mõjutanud sündmust: seakatk, Venemaa kehtestatud impordikeelust tulenenud turu madalseis ning toonane vähenenud nõudlus kodumaise jahutatud sea- ja veiseliha järele. Täna, mil paljud ettevõtlikud inimesed on koroonaviiruse tagajärjel tööta jäänud, võiks olla õige aeg leida lihatööstusele uued omanikud,“ märkis Pärtel ja lisas, et kuna kõik tehase seadmed on uued ja hoone heas korras, saab uus huviline oma tootmise kiirelt püsti panna.

Potentsiaali Kostivere Lihatööstusel on, sest tegu on Tallinnale kõige lähema asuva lihatööstusega. Suuruselt on Kostivere tehas keskmise lihatööstuse mõõtu, mis muudab tootmise paindlikuks ning looks uued liha realiseerimisvõimalused just väiksematele karjakasvatajatele.

Lihatööstusele ehitatud kompleksis ei ole tootmist peale renoveerimist käivitatud ja see on seisnud jõude. Pärteli sõnul on lihatootmise turul aastatega nii mõndagi muutunud, küll aga on Kostivere tootmishoone ehitatud universaalselt ning koosneb peamiselt jahutuskambritest ja madala temperatuuriga tootmisruumidest. „Seega võiks tootmishoone oma olemuselt sobida ükskõik millisele toiduaineid käitlevale ettevõttele,“ lisas Pärtel, kelle sõnul on viimasel ajal hoone vastu aktiivsemat huvi üles näidanud erinevad mahetootmisega tegelevad ettevõtted.

TASUB TEADA

Kostivere Lihatööstus sai uue ilme ja tipptehnoloogilise sisu 2014. aastal, mil see renoveeriti 1,5 miljoni euro eest. Uue tootmishoone suurus on 1000 m2, naabruses asuv vana tootmishoone samuti 1000 m2. Lihatööstuse juurde käib ka tänapäeva nõuetele vastav tapamaja, mis suudab vastu võtta 120–150 siga või lammast või 25 veist päevas ja töödelda ühes kuus kuni 20 tonni liha.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960