Autorid: Juuli Nemvalts, Põllumajandus.ee • 22. oktoober 2021

Hollandis lükkab sammal turbasubstraadi kasutuselt

Kliimasoojenemisest tingitud muutused panevad istikukasvatajaid üle maailma otsima võimalusi vähendada oma äritegevuses CO2 jalajälge. Bob Hoogerdijk Hollandi taimekasvatusettevõttest Hoogeveen Plants Boskoop esines Eesti Aiandusliidu VIII Visioonikonverentsil ja rääkis istikukasvatajate väljakutsetest seoses kliima soojenemisega.
Bob Hoogerdijk.
Foto: Silver Gutmann

Bob Hoogerdijk ütles, et taimekasvatajatel on põhiküsimuseks, kuidas päästa maailma ja mida nad saavad taimedega selleks teha. „Kliimamuutused on ühed suurimad probleemid taimekasvatajate jaoks - need mõjutavad nii temperatuuri tõuse, orkaane kui üleujutusi. Taimekasvatajate jaoks on suur küsimus, et mida on võimalik selles olukorras teha. Meie kasvatajatena mõjutame oma tegevusega ka maailma: me transpordime taimi, kasutades selleks lennukeid, mis omakorda tarbivad fossiilset kütust,” arutles Hoogerdijk. Tema sõnul peavad tootjad teemaga edasi minema ja otsima uusi keskkonnasõbralikke ja innovatiivseid lahendusi. „Head tootjad teevad nii ja meie oleme head tootjad, nüüd on meie visiooniks see, et tulevik on roheline,” kinnitas ta. „Samas tuleb meeles pidada, et kui soovime osaleda muutustes, siis see tähendab meile suuri investeeringuid.”

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960