Autor: Põllumajandus.ee • 9. september 2022

12.–17. septembrini toimub metsloomade marutaudivastane vaktsineerimine

Põllumajandus- ja Toiduamet alustab uuel nädalal Kirde- ja Kagu-Eesti aladel sügisest rebaste ja kährikute suukaudset marutaudivastast vaktsineerimist.
Vaktsineeritava ala laius on 50 kilomeetrit Venemaa maismaapiirist ning 30 kilomeetrit Narva jõest.
Foto: Unsplash

Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaoluosakonna juhataja Olev Kalda sõnul pole Eestis marutaudi ei mets- ega koduloomadel juba pea kümme aastat tuvastatud, kuid siiski tuleb teha kõik võimalik, et selle surmava haiguse juhtumeid vältida. „Tänu sellele, et kaks korda aastas vaktsineeritakse metsloomi, pole haigus piiri tagant Eestisse levinud. Samuti on oluline lemmikloomade vaktsineerimine, et kaitsta oma koera või kassi ning seeläbi ka inimesi,“ selgitas Kalda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960