Autor: Kristjan Pruul • 7. juuli 2023

Rohepööre Euroopa Liidus vajab palju rohkem raha, kui arvati

Euroopa Liidus tuleb kulutada 700 miljardit eurot aastas, kui tahta täita majanduse rohestamise eesmärke ning end lahti haakida Vene fossiilkütustest.
Investeeringute tegemata jätmine tähendaks veel suuremaid väljaminekuid, leiab Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen,
Foto: AFP/Scanpix

See number on poole suurem, kui veel paari aasta eest loodeti, ning see tuleb leida erasektorist, selgub kolmapäeval avalikustatud Euroopa Komisjoni raportist. Selline kulude kasv annab aimu ka sellest, kui kiiresti kasvab ajas süsinikuneutraalsusele liikumise maksumus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960