Autor: Põllumajandus.ee • 29. veebruar 2024

Nõo Lihatööstus katsetab tehisintellekti

Esimese toiduainetööstuse ettevõttena Eestis hakkab Nõo Lihatööstus koostöös Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudiga testima uudseid tehisintellekti- ja robootikalahendusi, mis aitavad lihatööstusel oma tootmisprotsessi optimeerida ja tõhustada toodete kvaliteedikontrolli.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova usub, et ka toiduainetööstuses on digitaliseerimine möödapääsmatu.
Foto: Vallo Kruuser/Nõo Lihatööstus

Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE valis Nõo Lihatööstuse ja Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi koostööprojekti välja oma ideekorjes. Üheskoos selgitatakse välja võimalused, kuidas tehisintellektiga teostada tootmisliinil kvaliteedikontrolli. Demoprojektis osalemine aitab tootmisettevõtetel enne investeerimist katsetada tehisintellekti- ja robootikalahendusi ja seeläbi julgustada edasisi investeeringuid tehnoloogiatesse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960