Autor: Põllumajandus.ee • 16. aprill 2024

Sirje Potisepp: maksuideid tuleb ministeeriumidelt samas tempos uudistega uksi sulgevatest ettevõtetest

Eesti ettevõtted elavad täna teadmatuses ja ebakindluses, sest ideid uuteks maksudeks, regulatsioonideks ja kohustusteks tuleb erinevatelt ministeeriumidelt samas tempos uudistega oma uksi sulgevatest ettevõtetest, ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp täna toidutööstuse 18. aastakonverentsi avakõnes.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee

Eesti toidutööstus on läbi ajaloo pinnal püsinud nii headel kui keerulistel aegadel, ent täna mõjutavad sektori jätkusuutlikkust varasemast enim poliitilised otsused, mis seavad ettevõtted raskete valikute ette. „Nagu me teame, siis vaid paari kuuga on vassides ja valetades liigutud selles suunas, et kehtestada Eestis magusa joogi maks, rääkides karastusjookide mittevajalikkusest ja eirates asjaolu, et kavandatav maks puudutab palju laiemat osa toodetest. Veel eelmisel sügisel kinnitati mulle isiklikult, et magusamaksu ei tule ja muretseda pole vaja. Kuid täna tuleb tõdeda, et mõningatel poliitikutel on selgroogu samapalju kui jahukotil,“ nentis Potisepp.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960