4. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riitsinuse juht: Laheotsa talu ost polnud odav tehing

Johannes Valgult Laheotsa talu ostnud OÜ Riitsinuse tegevjuht Risto Villers tehingu hinda ei kommenteerinud, märkides vaid, et tegu polnud odava tehinguga.

Riitsinuse tegevjuht Risto Villers tehingu hinda ei kommenteerinud, märkides et see on konfidentsiaalne. Ettevõtja ütles vaid, et hind oli mõistlik. Ostu rahastas ettevõte pangalaenuga.

Villersi sõnul oli ostu-müügilepingu initsiaator Laheotsa talu omanik Johannes Valk. Läbirääkimised kestsid 7-8 kuud. „See ei ole pikk aeg, see on tavapärane praktika. See polnud kerge tehing ning meile polnud see ka odav tehing. Aga alati on nii, et müüjal on odav ja ostjal kallis," kommenteeris Villers tehingu kulgu.

OÜ Riitsinus tõuseb antud tehinguga Eesti suurimaks juurviljatootjaks-töötlejaks. "Eestis saame selle ostuga turuliidriks. Turuliidri positsioon on nii ja naa. Väga heaks see nüüd elu ei tee. Konkurente jääb ikka alles," nentis ettevõtja.

Esialgu ei ole uuel omanikul Laheotsa taluga kardinaalseid reforme plaanis, jätkatakse sealt, kus pooleli jäädi. Lähimaks eesmärgiks on suurendada toodangu mahtu. Edaspidi on plaanis suurendada eeskätt töödeldud toodete mahtu ja tulla turule uute, enam tarbimisvalmis toodetega.

2008. aastal plaanitakse 445 hektarilt toota 20 000 tonni kartulit ja köögivilja ning jõuda netokäibega 55-60 miljoni Eesti kroonini. Varem pole Eesti juurviljakasvatuses selliste näitajateni jõutud, teatas Riitsinus.

„No ega see kerge äri pole. Kindlasti on paremaid ärisid. Kuna oleme põllumajandusega tegelenud pikemat aega, siis oleme seda jõudumööda edasi arendanud. Kartul, porgand ja köögivili on see, mida eestlane tahab, ja sellega on võimalik äri teha. Põllumajandussektor on pikaajalisem äri ning tuleb ette mõelda mitu aastat," kirjeldas Villers põllumajandusäri omapärasid.

100% Väino Villersile kuuluv OÜ Riitsinus ostis Johannes Valgule kuuluvad Laheotsa talu tervikvara ning juurviljaüksusega seotud erinevad osaühingud: Laheotsa Kaubanduse OÜ, Laheotsa Aiand OÜ, Laheotsa Töötlemine OÜ, Lahe Lill OÜ, Lahe Roos OÜ ja Lahe Põllu OÜ.

Lahe Roosi kaubamärk jääb Johannes Valgule, kes jääb selle nime all roose edasi müüma.

Valk taandub ettevõtete juhtimisest ning uuteks juhatuse liikmeteks saavad Olari Villers ja Veiko Villers.

OÜ Riitsinus on Eesti suurim kartulikasvataja ning üks suurimaid köögiviljakasvatajaid ning nende saaduste töötlejaid. Seni on ettevõte müünud oma toodangut Villeri Köögiviljade kaubamärgi all. Nüüdsest lisandub sellele hästituntud Laheotsa kaubamärk.

Antud tehinguga muutub ja saab ka ühtlasi täiendust ettevõtte juhtkond – uue tegevjuhina asub ametisse Risto Villers, kes viimased paar aastat on töötanud AS Viru Õlu finantsdirektorina. Ettevõtte juhtkonda kuuluvad veel Väino Villers, Olari Villers ning Veiko Villers.

Eesti suurim juurviljatootja-töötleja kuulub 100% Väino Villersile. Riitsinuse käive oli mullu 26 miljonit ja kasum 6,5 miljonit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960