4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL pakub miljardit eurot vaestele riikidele

Euroopa Komisjon teeb järgmisel nädalal ettepaneku, millega pakutakse miljardit eurot kulutamata põllumajandustoetusi vaestele riikidele, et need saaksid oma põllumajandust edendada.

ELi põllumajandusvolinik Mariann Fischer Boel teatas Brüsselis sellest kavast konverentsil „Kes toidab maailma?“, vahendas EUobserver.

Boel selgitas, et EL on juba hoolitsenud oma põllumajandustootmise suurendamise eest ja peab nüüd vaesemaid riike aitama, kuna toiduainete hinnatõusul on surmavad tagajärjed.

„Mündil on kaks poolt: toidu eksportijate majandus võidab, kuid importijad on tõsistes raskustes,“ ütles ta.

Plaani kohaselt eraldatakse sel aastal 750 miljonit eurot ja järgmisel aastal 250 miljonit eurot, mis oli algselt mõeldud Euroopa põllumeeste ülejäänud saagi kokku ostmiseks, kuid mida nüüd ei vajata ja ostetakse selle eest vaestele riikidele seemneid ja väetiseid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960