9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Piim: kui sa ei investeeri, sured

Piimandusühistus E-Piim varumisdirektor Jaan Mutli rääkis aripaev.ee-le, et tema meelest on piimaturul praegu väga halvad ajad, kuid kui sa ei arene ja ei investeeri, sured nii kui nii.

„Hästi ei lähe sugugi, praegu on eksporditurud täiesti kokku kukkunud. On üks halvemaid aegu üldse. Aga investeerimist see ei mõjuta, kui sa ei arene ja ei investeeri, siis sa sured nii kui nii,“ rääkis Mutli ning lisas veel korda, et piimatööstusel on praegu väga halvad ajad.

Valio Eesti Laeva Meiereis ta 50 miljoni kroonise investeeringu järel konkurenti ei näe, viimast peamiselt sellepärast, et E-Piim viib oma toodangu kõik Eestist välja. E-Piim ise hetkel investeeringuid teha ei plaani. Mutli sõnul on nende tööstuse täiustamised suuremalt jaolt tehtud. „Praegu on mahud saavutatud ja võib-olla tulevikumõtteid on,“ lisas ta kaugemas tulevikus tehtavate investeeringute kohta.

E-Piima varumisdirektor tõi välja, et väikeseid Eesti piimapulbri tööstusi väga mõtet arendada ei olegi, kuna selleks, et toota võimalikult ökonoomselt, kuluks Baltikumile ära üks suur ühine tööstus, mida siis edasi arendada ja täiustada.

Uurimisele, kuidas on lood töötajate palkadega või nende koondamisega vastas Mutli, et kuna praegu on piima piisavalt, töötab tehas endiselt täisvõimsusel ja mingit koondamise võimalust ta ei näe. „Ega meie palgad ei ole väga kõrged,“ nentis ta nende kärpimise võimatusele viidates ning lisas, et olukorda püütakse parandada toodangut kombineerides. „Küsimus on turgudes. Meil on võimalus valikuid teha: kui palju juustu, kui palju lõssipulbrit, valtsi. Iga päev vaatame, mida täpselt toota, et parimat hinda saada.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960