4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg arestis 8000 Maag Grupi munakarpi

Tallegg lasi arestida 8000 Maag Grupi munakarpi, kuna neil kasutati Talleggile registreeritud kaubamärki.

Talleggi registreeritud kaubamärki Peremuna kasutas Maag Grupp Rannamõisa tootel. Vastavalt kohtu määrusele on kohtutäitur arestinud 8000 karpi Rannamõisa kaubamärgi Peremune seoses kaubamärgi õiguste rikkumisega, teatas Tallegg pressiteates.

„Tallegg on korduvalt juhtinud Maag Grupi tähelepanu Peremuna kaubamärgi õiguste rikkumisele, kuid eksimust pole parandatud. Esimese märgukirja tegime juba 2005.aastal, mil Rannamõisa Peremunad riiulitele ilmusid. Selle aasta oktoobris oli Rannamõisa Peremuna jälle müügil. Tallegg oli sunnitud kohtult kaitset paluma ja seda Eesti kohus ka operatiivselt pakkus. Lõplikud kahjud selgitatakse kohtumenetluse käigus,“ sõnas ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

„Meie kogemus näitab, et Eesti kohtud kaitsevad kaubamärke aktiivselt ja tõhusalt. Kui Maag otsustas kirju ignoreerida, ei jäänud muud üle, kui pöörduda kohtu poole. On rõõm tõdeda, et kohus rikkumisele viivitamatult piiri pani. Ajaloos on meie advokaadid arestinud ka kanu, mistõttu võib selles loos peituda lahendus ka ürgvanale küsimusele, kumb tuli enne, kas muna või kana," rääkis advokaadibüroo Sorainen partner Carri Ginter.

Patendivolinik Indrek Eelmets lisas, et Peremuna kaubamärk omab tagasiulatuvat kaitset alates 2005. aastast, mistõttu tuleb kohtuasjas ilmselt jutuks rahaline kompensatsioon kogu perioodi eest.

„Talleggil on Rannamõisas broilerifarm, kuid Maag Grupp, kellel pole mingit seost Rannamõisaga, müüb Rannamõisa kaubamärgiga erinevatest riikidest pärit linnulihatooteid ja mune, tekitades tarbijates valet arusaama, nagu oleks tegemist Rannamõisast pärit (ja seega Talleggiga seotud) linnulihatoodete või munadega. Rannamõisa kaubamärki kandvad toodete nimed ning pakendite disain on olnud äärmiselt sarnased Talleggi toodetega. Tallegg on eelnevalt rahulolematust väljendanud ka Maag Grupile, kuid siiani ei ole konkurent meiega kokkuleppele soovinud jõuda. Peremuna kaubamärgi kaitsmine läbi kohtu on meie viimane võimalus selline intellektuaalse omandi vargus peatada,“ rääkis Talleggi äridirektor Margus Venelaine.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960