14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hakketarnija: halamine ei vii edasi

Tuleb olukorraga leppida ja edasi tegutseda, sest halamine ei vii kuhugi, kommenteeris Lääne-Virumaa hakkepuidu tootja OÜ VJ Grupp juhatuse liige ja üks omanik Janek Bikejev.

Eesti Energia teatas eile, et lõpetab Narvas rohelise elektri tootmise. Otsus puudutab oluliselt hakkepuiduturgu, sest Eesti Energia oli seni kõige suurem hakkepuidu ostja.

„Eks täna on kõik hakketootjad ühesuguses olukorras ja kurta pole siin midagi,“ rääkis Bikejev. „Meie mahud ei ole nii suured, kui on suurematel tootjatel, ja seetõttu on meil võib-olla asi vähe lihtsam. Uusi kliente tuleb leida ja uute klientide otsimine on käinud tegelikult kogu aeg.“

VJ Grupi teise osaniku ja juhatuse liikme Viljar Londi sõnul on väljapääsuks tarned plaaditehasele Repo Vabrikud ja väiksematele katlamajadele. „Väikseid katlamaju kohalikul küttel meie piirkonnas on, aga eks enamik neist on juba ka lepingutega kaetud,“ lausus Lond.

Lond ütles, et kuna Repo Vabrikutele lisaks tuli mullu suurkliendiks Eesti Energia, andis see firmale võimaluse kasvada suuremaks. Et tagada suurenenud tellimused, soetas VJ Grupp eelmise aasta lõpus kolm veokit koos hakkepuidu haagistega. Masinad soetati isiklikest vahenditest.

VJ Grupp teenis mullu 2,7 miljoni eurose käibe juures 0,5 miljonit eurot kasumit. 2010. aastal oli ettevõtte käive 1 miljon eurot ja kasum 0,1 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960