Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa kogemust planeerimis-süsteemist jagab dr Hendricks

18. mail külastab Maa-ametit ja peab siin loenguid Müncheni Militaarülikooli õppejõud dr Andreas Hendricks, kellel on pikaajalised rahvusvahelised kogemused maakorralduses, kinnisvara hindamises ja katastrisüsteemide valdkonnas.

Dr Hendricks käsitleb oma esimeses Maa-ametis peetavas loengus Saksamaa (Baieri) maakorralduse organisatoorset poolt ja Saksamaa planeerimissüsteemi, sh ümberkruntimist ning selle erinevaid liike. Teine loeng kannab pealkirja "Public value capture" ehk siis käsitleb kulude jagamist piirkondade arendamisel, eeskätt arendusprojektide elluviimisel. Näiteks tuleb juttu sellest, kas nii taristu kui ka lasteaedade, koolide ja muude vajalike objektide rajamisega seotud kulud peaks kandma arendaja või kohalik omavalitsus. Ka tutvustab ta linnade kohandamist väheneva rahvastikuga piirkondades.

Dr Hendricksi loengud Maa-ametis (Tallinnas Mustamäe tee 51) algavad 18. mail kell 10 ja kestavad 12.30-ni. Oodatud on kõik maakorralduse, planeeringute, kinnisvara arendamisega tegelevad või sellest huvituvad inimesed. Loengud toimuvad inglise keeles, tõlge puudub. Osalemine on tasuta.

Loengud ka Eesti Maaülikoolis

Dr Hendricks külastab Eesti Maaülikooli, kus ta 19. mail kõneleb Saksamaa planeerimissüsteemist, sh ümberkruntimisest ja selle kasutamisest suurte taristuobjektide (nt maanteed, raudteed) rajamisel. 20. mail on loengu teemaks "Public value capture". Mõlemad loengud algavad kell 10.15 ja toimuvad Kreutzwaldi 5, ruumis nr 2B5.

Dr Andreas Hendricks lõpetas 1995. a Karlsruhe Ülikoolis geodeesia eriala. Aastatel 1995-1999 töötas ta Karlsruhe maamõõdu ametis, kus tema peamisteks tegevusvaldkondadeks olid maakorraldus, kataster ja kinnisvara hindamine. 1999. aastal suundus Dr Hendricks teadustööle. Esmalt Stuttgarti Ülikooli, misjärel suundus ta 2001. aastal Dramstadti Ülikooli, 2007 Buenos Airesi Ülikooli, 2010 Neubrandenburgi rakenduskõrgkooli. Alates 2012 töötab Dr Andreas Hendricks Müncheni Militaarülikoolis.

Loengutele saad registreeruda SIIN .

Lisainfo:Evelin Jürgenson, Maa-ameti nõunik, 675 0190, [email protected] 

Agnes Jürgens, Maa-ameti avalike suhte nõunik, [email protected]

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616