Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK esialgsed majandustulemused: käive 165,1, kasum 32,6 miljonit eurot

Esialgsete majandustulemuste kohaselt ulatus RMK käive 2015. aastal 165,1 miljoni euroni, dividendide tulumaksustamisjärgne kasum oli 32,6 miljonit eurot. Käivet õnnestus võrreldes 2014. aastaga säilitada samal tasemel (kasv 1%), puidu hindade langusest tingituna kahanes kasum 20%.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul mõjutas majandustulemusi puiduhinna languse kõrval ka vähene nõudlus eeskätt küttepuidu järele. „Võrreldes 2014. aastaga alanes puidu hind 2015. aastal keskmiselt 6%,“ sõnas Kallas. „Teine poolaasta oli siiski oluliselt edukam kui esimene – läbirääkimistes partneritega õnnestus puidu müügihinda kasvatada, veidi suurendasime ka müüdud puidu koguseid.“

2015. aastal müüs RMK 3,6 miljonit kuupmeetrit puitu, liigiti jagunes see nii: palk 44%, paberipuit 36%, küttepuit 16% ning hakkpuit ja raidmed 4%.

2014. aastal teenis RMK 163,5 miljoni suuruse käibe juures 40,8 miljonit eurot kasumit. 2016. aastaks prognoosib RMK 171 miljoni suurust käivet, millelt plaanitakse teenida 37 miljonit eurot kasumit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960