Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus maaeluminister on Tarmo Tamm

Uus maaeluminister on Tarmo Tamm
Foto: Maaeluministeerium
Tarmo Tamm on Eesti Vabariigi maaeluminister alates 12. detsembrist 2016. Ta on Eesti Keskerakonna liige. Tal on nii põllumajandusharidus kui töökogemus põllumajandussektoris.

„Austatud Riigikogu esimees! Austatud Riigikogu! Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu Eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,“ ütles Tamm ametivannet andes.

Tarmo Tamm on sündinud 3. detsembril 1953 Kioma külas. Ta on lõpetanud Tihemetsa Sovhoostehnikumi 1974. aastal mehhaniseerimise erialal ning Eesti Maaülikooli agraarökonomisti eriala 2007. aastal.

Aastatel 2015-2016 kuulus Tarmo Tamm Riigikogu XIII koosseisu, kus ta oli rahanduskomisjoni aseesimees. Aastatel 2014-2015 kuulus ta Riigikogu XII koosseisu, kus ta oli põhiseaduskomisjoni aseesimees.Aastatel  1999–2013 kuulus Tarmo Tamm Põlva Linnavolikokku ning aastatel 1991–1999 Põlva Vallavolikokku, 1999.–2011. aastal oli Tarmo Tamm Põlva linnapea ning aastatel 1993–1999 Põlva vallavanem.Aastatel 1976–1993 töötas Tarmo Tamm Põlva Agro töökoja juhatajana.Jõudu ja edu uues ametis! 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960